KIA jako první na světě

Společnost KIA se pochopitelně zaměřuje na nové technologie hybridních a plně elektrických pohonných ústrojí, nutno podotknout s vysokou mírou úspěchu spolehlivosti, úspornosti i účinnosti takových pohonných soustav, což potvrzuje nejen celosvětově známé hodnocení modelu Kia Niro, avšak společnost Kia se nevydává na poli inovací výlučně tímto směrem.

Automobilka Kia v rámci skupiny HMG vyvinula jako první na světě technologii spalovacích motorů s plynule proměnnou periodou ventilů (CVVD – Continuously Variable Valve Duration), kterou brzy bude nasazovat do svých sériově vyráběných vozidel. Prvním motorem s uplatněním technologie CVVD je typ SmartStream G1,6 T-GDi.

CVVD ve zkratce: doba otevření ventilů se přizpůsobuje požadavkům motoru.

Cílem inovace je nejen snížení spotřeby paliva, nýbrž současně zvýšení výkonu s nižší spotřebou. Z výsledku testů je potvrzen jednoznačný úspěch – při snížení spotřeby o 5% se navýšil výkon pohonné jednotky o 4% současně s navýšením točivého momentu. Principem technologie je změna komprese v závislosti na aktuálním stylu jízdy – plynulá regulace ventilů při běžném provozu zajišťuje vyšší úsporu paliva, naopak při potřebě využití vyššího výkonu reaguje plynulé řízení ventilů dříve, s vyšší účinností oproti dosavadní technologii časování.

Nový motor SmartStream G1.6 T-GDi se aktuálně podrobuje hodnocení před nasazením do budoucích modelů značky Kia. Plánované modely s touto pohonnou jednotkou budou vykazovat parametry výkonu a spotřeby jako doposud žádné z předchozích vozidel. A to nejen díky technologii CVVD – zlepšená povrchová úprava snižuje třecí síly o 34%, oproti stávajícímu motoru T-GDi je navýšen tlak rozstřiku paliva na 350 barů oproti 250, přepracování recirkulace výfukových plynů a změna jejich recirkulace napomáhající jak ke snižování emisí, tak k vyšší účinnosti turbodmychadla.

Zdroj informací: Kia Motors Czech

V případě dotazů k modelům značky Kia nás neváhejte kontaktovat.

kontakt-prodej-vozu-melek-auto-s-r-o-odkaz

Pro zasílání nových akčních nabídek a informací ze světa vozidel KIA si zaregistrujte svůj e-mail.
Registrací e-mailu vyjadřujete svůj souhlas se zasíláním informací.
Loading