Kia XCEED – zcela nový crossover
modelová řada CEED – segment CUV

 

cena od 484.980

Sezení o 42mm vyšší

Již čtvrtá verze karoserie rodiny CEED se svojí velikostí řadí mezi hatchback CEED, vůči jemuž je o 85mm delší a verzi SUV Kia Sportage. Typově se řadí XCeed do segmentu C – jedná se o crossover, rovněž označován zkratkou CUV (Compact Utility Vehicle).  Kia XCeed představuje sportovnější alternativu k tradičním modelům SUV.

Nová Kia XCeed díky svému chytrému obestavění prostoru nabízí pozoruhodně prostorný zavazadelník o objemu 426 litrů, po sklopení zadních sedadel dělených v poměru 40:20:40 až 1378 litrů podle metodiky VDA.

SUV je příliš velké, ale potřebujete vyšší vůz? Crossover Kia XCeed je tou správnou volbou.
Palubní navigace s dotykovým displejem o velikosti až 10,25″ a integrovanou funkcí rozdělené obrazovky.
 
Quantum Yellow – lak karoserie výhradně pro model XCeed doplněný kontrastním interiérem černé s hravými žlutými doplňky boří fádnost interiérů běžných v tomto segmentu.
Co vlastně znamená označení CEED?

Community of Europe, with European Design – podle nás model CD toto bezezbytku splňuje.

 

Zcela nový interiér 

Vedle estetického faktoru nabízí nový XCeed i bohatou sestavu vyspělých bezpečnostních technologií a prvků konektivity i infotainmentu a stává se tak jedním z technicky nejvyspělejších vozů v segmentu CUV. Palubní navigace s dotykovým displejem o velikosti až 10,25″ a integrovanou funkcí rozdělené obrazovky umožňuje uživateli souběžně ovládat nebo sledovat nejrůznější vlastnosti vozidla a upravit si režim displeje tak, aby současně zobrazoval až tři různé aplikace. Řidič tak může například sledovat navigaci a předpověď počasí najednou. Volitelná audio sestava JBL Premium disponuje technologií Clari-Fi, která v reálném čase uměle doplňuje kmitočty ztracené v důsledku komprese audio signálu, čímž dokáže obnovit zvukovou kvalitu co nejblíže originálnímu audio záznamu.

„Aktuální ceedy jsou vcelku konvenční, ctí spíše umírněný německý styl,
shooting brake proceed lehce vybočuje, ovšem XCeed je mnohem šťavnatější.“

Novinka značky Kia, městský crossover XCeed se představí s jedinečně naladěným podvozkem a řízením i novými komponentami odpružení.

kompatibilní s Qi

Trendem mobilních telefonů je bezdrátové nabíjení. Kia dělá věci pečlivě a nabízí na první pohled drobnost ve výbavě modelu Ceed, přesto velmi příjemnou a praktickou přihrádku s indukčním nabíjením. Jednoduše telefon kompatibilní s Qi odložíte do speciální přihrádky a sejmete jej nabitý.

objevte DRIVE WiSE

Soubor vyspělých nejmodernějších asistenčních prvků (ADAS) přinášejících nejen vysoký komfort při řízení, především zvyšují aktivní bezpečnost vozidla.

motory T-GDi

Pro 3.generaci modelu Kia Ceed (CD) přichází Kia se zbrusu novým turbodmychadlem přeplňovaným benzínovým motorem 1,5 litru T-GDi o výkonu 160 koňských sil (118 kW), který vozidlu propůjčuje výjimečnou dynamiku a v kombinaci s automatickou převodovkou 7DCT se sportovním režimem z vozu nebudete chtít již vysednout. V nabídce jsou variantní MildHybridní (MHEV) či PluginHybridní (PHEV) soustavy.

Služby UVO CONNECT

Se službami UVO CONNECT bude Váš vůz ještě snadněji dostupný než dosud. Cestovní plány si můžete z chytrého telefonu snadno přenést do navigačního systému. Na chytrém telefonu můžete rovněž sledovat aktuální polohu vozidla nebo načítat diagnostické zprávy. Získáte také přístup ke službám Kia Live Services, zajišťovaným společností TomTom, které nabízejí informace o místech měření rychlosti, počasí, dopravě atd.

Aktivní bezpečnost modelu Kia Ceed

LKASSCCLFAFCAHBABCW a RCCW
(Smart Cruise Control) – jedná se o adaptivní tempomat s funkcí Stop and Go, který při snížení rychlosti vozidla před Vámi zpomalí Váš vůz, v koloně vozidel vůz zastaví a při volném provozu před Vámi opět Váš vůz uvede do pohybu, to vše bez zásahu řidiče. Udržuje Vámi nastavenou bezpečnou vzdálenost, kterou kontroluje pomocí přední kamery a radarových signálů.

(Lane Following Assist) – jízda v koloně už pro Vás bude zábavou. Kombinace asistenčních prvků zkrátka bude v koloně řídit za Vás. LKA hlídá jízdu v jízdním pruhu a SCC brzdí a přidává dle aktuální dopravní situace. Tento systém nebyl vyvinut pro klidnější snídani ve vozidle, ale pro bezpečnější provoz.

(Forward Collision Avoidance Assist) – tento asistent se snaží odvrátit kolizi či alespoň minimalizovat škody při střetu s překážkou před Vámi. Opět díky integrované přední kameře a radarovým signálům systém hlídá dopravní situaci před vozem, detekuje hrozící kolizi s vozidlem nebo s chodcem a včas Vás upozorní vibracemi na volantu na hrozící riziko. Bez Vaší následné reakce systém případně začne sám brzdit.

(High Beam Assist) – Automatické přepínání dálkových světlometů HBA (High Beam Assist) Vám zajistí lepší viditelnost za zhoršených světelných podmínek. HBA v případě potřeby zapne dálková světla a automaticky přepne na tlumená, pokud detekuje přibližující se vozidla. Díky tomu nebudete oslňovat ostatní řidiče.

(Blind-Spot Collision Warning) – systém hlídá slepý úhel a upozorní Vás vizuálně ikonou ve vnějším zpětném zrcátku.
(Rear Cross traffic Collision Warning) – radarové signály při couvání z nepřehledného místa hlídají a systém Vás upozornění na přijíždějící vozy z obou stran.

Zdroj informací: www.kia.cz

Nové technologie

Společně s příchodem nového modelu XCeed uvedla značka svůj první plně digitální přístrojový štít – jemný displej o úhlopříčce 12,3″, jenž vyniká srozumitelným zprostředkováním údajů. Další novinkou v rámci řady Ceed je nový dotykový systém palubního infotainmentu s navigací s úhlopříčkou 10,25″ a Kia UVO Connect* (*v ČR bude nabízen od roku 2020).

Nový přístrojový štít Supervision o velikosti 12,3″ o rozlišení 1920×720 pixelů poskytuje co nejsrozumitelnější předávání informací. Mezi dvojicí kruhových ukazatelů se nachází multifunkční displej ovládaný pomocí tlačítek na volantu. V této části displeje může řidič sledovat pokyny navigace, stejně tak jako informace audio systému, informace o voláních a kontaktech nebo detailní informace o trase. Sem patří i hodnoty aktuální a průměrné spotřeby paliva.

Nové hydraulické dorazy propružení pro mimořádně pohodlnou jízdu

Poprvé se u zástupce rodiny Ceed objevují nové hydraulické dorazy propružení zajišťující vysoké jízdní pohodlí i na vozovkách se špatným povrchem, je plovoucí v hydraulické kapalině tlumiče. Hydraulické dorazy propružení pomáhají podvozku pohlcovat větší rázy s hladkou a progresivní odezvou, kdy zabraňují poskakování karoserie ve fázi uvolnění soustavy odpružení po prudkém stlačení. Řešení zároveň přispívá k agilnějšímu charakteru řízení a celkově lepší kontrole pohybů karoserie při současném snížení hlučnosti od podvozku při přejezdu nerovností.

Speciální režim vývoje k vyladění soustavy odpružení a řízení

Kia XCeed bude i přes nárůst světlé výšky řidičsky atraktivnější než typická rodinná SUV – napomáhá k tomu speciálně naladěný podvozek – komponenty nezávislého zavěšení kol nového modelu shodné s rodinou CEED (hatchback Ceed, ProCeed se splývavou zádí i kombi Ceed Sportswagon) s ohledem na nárůst světlé výšky o 42 mm oproti standardnímu modelu Ceed se konstruktéři Kia rozhodli naladit odlišně a změkčit tuhost pružin na přední a zadní nápravě o 7, resp. 4 %, aby vůz poskytl více pohodlí a stability za všech jízdních podmínek.

 

Nový model charakterizuje ovladatelnost umožňující dynamickou jízdu a současně pohodlí za volantem. Z pohledu řidiče tak bude atraktivnější než tradiční modely SUV. Zvýšená poloha za volantem modelu XCeed zprostředkuje lepší výhled na vozovku než u klasického rodinného hatchbacku.

JBL – audiosystém pro fajnšmekry
Prémiová audiosystém od společnosti JBL reprodukuje hudbu z 8 reproduktorů ve vysokém rozlišení s vyspělou technologií Clari-Fi s obnovou ztrácených dat. Možnost přehrávání MP3 přes USB konektor či přes Bluetooth připojený mobilní telefon zůstává.

služba Kia Connected Services
Partnerský program TomTom Live Services Vám na dotykovém displeji bude přinášet nejaktuálnější užitečné informace – kde nejblíže natankovat či zaparkovat, kde si dát pozor na měření rychlosti či o aktuálním počasí. Samozřejmostí je aktualizace mapových podkladů pro integrovanou GPS navigaci po dobu 7 let.

komfort a teplíčko
V zimních měsících potěší vyhřívané sedačky a volant. Na dotykovém displeji promítaný pohled ze zadní parkovací kamery Vám usnadní parkování při stísněných podmínkách.

Barevné varianty

Rozměry Kia XCeed

Zajímavosti

Články nenalezeny

V případě dotazů k modelům Kia nás neváhejte kontaktovat.

kontakt-prodej-vozu-melek-auto-s-r-o-odkaz

Pro zasílání nových akčních nabídek a informací ze světa vozidel KIA si zaregistrujte svůj e-mail.
Registrací e-mailu vyjadřujete svůj souhlas se zasíláním informací.
Loading