Technologie KIA

technologie Kia

asistenční prvky výbavy

komfort a bezpečí

Společnost KIA do svých modelů již implementuje mnoho inteligentních asistenčních technologií, které dále zdokonaluje a současně se věnuje vývoji technologií nových. Jedná se o soubor asistenčních prvků, jež společnost KIA pojmenovala DRIVE WiSE.

KIA pro tuto platformu (inteligentní bezpečnostní prvky) chystá v nejbližších letech inovace, které nejen sníží rizika kolize, rovněž i eliminují stresové faktory v kolonách, v konečném důsledku i jízda v koloně bude příjemným prožitkem – autonomním.

Prezentaci již existujících asistentů, tak těch dosud vyvíjených velmi přehledně KIA prezentuje formou animací.

 

Asistent pro jízdu

AEBFCWBSDLDWSLKASASCCHDATJA
(Systém autonomního jezdění na dálnici ) – systém využívá senzory vozidla a LiDAR systém (Light Detection And Ranging radar) na interpretaci značení jízdních pruhů umožňujících vozidlu zůstat v jízdním pruhu a přejet do jiného jízdního pruhu s cílem předjet nebo odbočit na jinou cestu. Tento komplexní systém odstraňuje nutnost používat volant, sledovat indikátory, zrychlovat nebo používat brzdové pedály v mnoha situacích, přitom se všechny klíčové informace zobrazují na LCD displeji (HUD)

 

Asistent pro parkování

SPASAVMRCTA
(Rozšířený inteligentní parkovací asistent) – Inteligentní parkovací asistent (SPAS) využívá síť ultrazvukových senzorů, které sledují nejbližší okolí a sám s minimálním zásahem řidiče zaparkuje vozidlo buď podélně anebo kolmo. Během tohoto manévru jsou případné hrozby jako chodci nebo vozidla v mrtvém úhlu zaznamenané a zpracované. *Parkovací asistent (PAS) používá síť ultrazvukových senzorů na předním a zadním nárazníku, aby upozornil řidiče na překážky během parkování v zúžených prostorech.

 

Asistent pro osvětlení

CorneringHBA
Zdroj informací: www.kia.cz

 

 

Zajímavosti

Prodej Kia Praha - aktuality

Jak funguje automobil KIA

    V případě dotazů nás neváhejte kontaktovat. Pro zasílání nových akčních nabídek a informací ze světa vozidel KIA si zaregistrujte svůj e-mail. Registrací
  Celý článek »

V případě dotazů k modelům Kia nás neváhejte kontaktovat.

kontakt-prodej-vozu-melek-auto-s-r-o-odkaz

Pro zasílání nových akčních nabídek a informací ze světa vozidel KIA si zaregistrujte svůj e-mail.
Registrací e-mailu vyjadřujete svůj souhlas se zasíláním informací.
Loading