7 letá záruka na automobil značky KIA

7 let už 7 let

V květnu loňského roku uplynulo 7 let od zavedení unikátní 7 leté záruky na vůz.

A na co všechno?

Vyjma autobaterie a audio soupravu (záruka dle výrobce audio) vlastně úplně na všechno. Samozřejmě sjeté brzdové destičky jsou věcí čistě provozní, ale prosakující motorový olej, cukající automatická převodovka, tam máte ochranu 7 letou zárukou. Ale jak to je s těmi hydrami..tedy hybridy a elektromobily? Jejich akumulátory jsou odlišné technologie, proto i na ně se vztahuje 7 letá záruka (odlišně od autobaterií).

A není v tom nějaký chyták?

Není. První 3 roky jsou bez omezení kilometrů, v následných 4 letech může záruka končit dříve, a to při nájezdu vozidla 150 tis kilometrů. Podmínkou pro platnost záruky je dodržování předepsaných servisních intervalů – abychom předešli zbytečným kritikám na jméno KIA, nemáte povinnost jezdit do autorizovaných servisů KIA, existuje bloková výjimka k výběru autoservisu. Je však nutné dodržet standardy servisních prohlídek.

A neznamená to logo náhodou, že budu s vozem 7 let pořád v servisu na reklamacích?
Vozidlo je stroj a všem říkáme, že se porouchat může. Avšak kvalita vozů KIA výskyt poruch natolik snižuje, že KIA přichází s jasnou změnou – novým logem deklarujícím, co těch 7 let záruky opravdu znamená.

7 letá záruka

A ještě něco mi to přinese?

Vozy KIA od uvedení 7 leté záruky postupně získávají – ale to především díky kvalitě vozů – stále významnější postavení na trhu vozidel, jejich zůstatková hodnota (prodejní cena) stále stoupá.

A jak to v té Koreji vlastně dělají?

Vozy se nevyrábí pouze v Koreji, část výroby je i ve slovenském závodě v Žilině, kde výroba je rovněž dle nejpřísnějších výrobních postupů. Samotný závazek značky KIA na 7 letou garanci jakosti svých výrobků klade vysoké nároky už na samotný vývoj a konstrukci vozidel. Kupříkladu i na výfukovou soustavu máte 7 let záruku, takže musíte při vývoji/konstrukci zvolit mnohem kvalitnější nerezové materiály a jejich zpracování.

A fakt tam nejsou výjimky a omezení pokrytí záruky?

Je pravdou, že co výrobce vozidel, to jiná varianta záručních podmínek, různé prodloužené varianty za příplatkem, výjimky či omezení nejsou úplně nezřídka a je nutné dávat dobrý pozor. Prostudujte si znění záručních podmínek (níže), i ti nejzarytější odpůrci značky KIA budou mile překvapeni, že se jedná skutečně o plnohodnotnou tovární záruku na jakost výrobků KIA.

Zarucni knizka Záruční podmínky KIA

Zajímavosti

Prodej Kia Praha - aktuality

Jak funguje automobil KIA

    V případě dotazů nás neváhejte kontaktovat. Pro zasílání nových akčních nabídek a informací ze světa vozidel KIA si zaregistrujte svůj e-mail. Registrací
  Celý článek »

Kia Sportgae jako vítěz testu.

Kvalita vozů Kia – Sportage je vítěz

Nezávislá studie potvrzuje vysokou kvalitu vozů KIA MOTORS.

 

 

V případě dotazů nás neváhejte kontaktovat.

kontakt-prodej-vozu-melek-auto-s-r-o-odkaz

Pro zasílání nových akčních nabídek a informací ze světa vozidel KIA si zaregistrujte svůj e-mail.
Registrací e-mailu vyjadřujete svůj souhlas se zasíláním aktualit.
Loading