Anketě Auto roku 2017

Model Kia Niro byl v prestižní anketě Auto roku 2017 vyhlášen Ekologickým autem roku, předčil i prémiové značky  – více se v tiskové zprávě Kia na konci článku.

Prodej vozů Kia praha Západ - hybridní crossover kia Niro

 

 

Kia Niro – rekapitulace technických parametrů

V oblasti automotive je cílem automobilek vyrábět ekologická vozidla s nízkou spotřebou paliva a s nízkými hodnotami emisí CO2. Nejinak k tomuto záměru přistupuje i korejská automobilka značky Kia.

Vývojové, technologické a designové oddělení se vrhlo na vývoj hybridního crossoveru zcela od píky a vytvořilo unikátní hybridní soustavu a vůz byl od každého šroubku vyvíjen pro HEV – vůz má tedy podvozek, aerodynamiku, pohonné ústrojí, infotainment, GPS apod. navržené sám pro sebe, žádná přestavba již existující platformy, Kia Niro je zkrátka originál se specificky navrženými ekologicky zaměřenými technologiemi – je to čistokrevný hybrid.

Specifikace Kia Niro HEV

Zážehová jednotka Kia 1,6 litru ‘Kappa’ GDI – s výkonem 105 koní a maximálním točivým momentem 147 Nm – spolupracuje v hybridním ústrojí speciálně vyvinutém pro model Niro s elektromotorem o výkonu 32 kW a lithium-iontovým polymerovým akumulátorem o kapacitě 1,56 kWh. Do kufru lze „nalít“ 427 litrů, sklopením zadních sedaček získáte nádobu na 1425 litrů.

Oficiálně udávaná kombinovaná spotřeba je u modelu Kia Niro 3,8l/100km byla překonána reálnou spotřebou při přejezdu ca 6000km na americkém kontinentu s konečnou hodnotou 3,07l/100km – Kia Niro se tak zapisuje do Guinnessovy knihy rekordů jako nejúspornější hybridní vůz všech dob.

„na kouli“ až 1300kg

Za povedený design modelu Niro získala značka Kia další z mnoha ocenění za design, výjimečnost celé soustavy modelu Niro podtrhuje i schopnost táhnout brzděný přívěs o hmotnosti až 1,3 tuny – jako jeden z mála hybridů si poradí s rodinným karavanem, lodí, čtyřkolkou či s přepravou koní….nebo si „na kouli“ můžete odtáhnout zcela novou generaci modelu Kia Rio 🙂

Kia Niro utáhne brzděný přívěs do 1300kg

Výjimečnou vlastností vozu Kia Niro je v oblasti hybridů možnost namontování tažného zařízení a tažení až 1300 kg přívěsu.

 

 

Hybridní pohony mají budoucnost a největší potenciál, značka Kia se tímto směrem bude nadále ubírat a v dalších měsících uvede na trh novinky v podobě Optima SW P-HEV, stejně tak model Niro bude uveden jako P-HEV.

ZÁRUKA 7 LET

A jak je to se zárukou a spolehlivostí? Záruka je jako u běžných spalovacích motorů 7 let na celou hybridní soustavu a značka Kia si za kvalitou všech svých vozů a technologií pevně stojí – vozy Kia snesou nejvyšší srovnání, ať už pracují s jakoukoliv technologií. Zkuste najít hybrid s takovou zárukou 🙂

Tisková zpráva Kia Motors

22 - TZ_KMCz_Kia Niro získala titul Ekologické auto roku 2017 v ČR

 

V případě dotazů neváhejte kontaktovat náš autoservis, domluvte si termín pro servisní zásah

kontakt-prodej-vozu-melek-auto-s-r-o-odkaz

Pro zasílání nových akčních nabídek a informací ze světa vozidel KIA si zaregistrujte svůj e-mail.
Registrací e-mailu vyjadřujete svůj souhlas se zasíláním e-mailů.
Loading