„neviditelný ochránce“

Dokonce i ten nejlepší řidič se nemůže vyhnout nebezpečným situacím. Právě proto Kia posiluje vývoj nejnovějších bezpečnostních technologií a postupně je přenáší na silnice v sériově vyráběných vozech. V rámci těchto snah je například aktuální generace vozů Sportage, ale i celá rodina Optima i zcela nový hybridní model Kia Niro, vybavena systémem, jehož cílem je, aby se nárazy zezadu staly věcí minulosti:

Systémem autonomního nouzového brzdění (AEB).

 

kia-autonomni-brzdny-system

Tento systém využívá kameru a radar s velkým dosahem k zjišťování, zda neexistuje hrozba kolize s vozidlem nebo chodcem vpředu, a k okamžitému upozornění řidiče na toto nebezpečí. Pokud řidič včas nezareaguje, tento systém automaticky aktivuje brzdy, aby kolizi zabránil.

Systém ABS je schopen detekovat širokou škálu nebezpečí díky kombinaci kamer a radaru s krátkým a dlouhým dosahem. Systém autonomního nouzového brzdění je schopen dokonce detekovat chodce při rychlostech až do 65 kilometrů za hodinu a pomáhá tak zabránit závažným kolizím v hektických podmínkách městského provozu. AEB zvyšuje bezpečnost nejen cestujících ve voze Kia, ale také všech ostatních účastníků silničního provozu.

 

 

V případě dotazů k technoligím vozů Kia nás neváhejte kontaktovat.

kontakt-prodej-vozu-melek-auto-s-r-o-odkaz

Pro zasílání nových akčních nabídek a informací ze světa vozidel KIA si zaregistrujte svůj e-mail.
Registrací e-mailu vyjadřujete svůj souhlas se zasíláním e-mailů.
Loading